Ten tydzień ma być kokosowy. Wczoraj zrobiłam pyszne domowe mleko kokosowe i będę kombinować przysmaki z jego dodatkiem.
Zaczęłam kokosowy tydzień od pysznej owsianki kokosowo-czekoladowej. Śmiało można ją uznać za dietetyczne danie. Idealnie nadaję się na rozgrzewające śniadanie. Smakuje trochę jak budyń i jest bardzo sycąca.
Dodatkowo można przygotować ją dzień wcześniej, a rano jedynie podgrzać.
Owsianka kokosowo-czekoladowa
- 1 szkl. mleka kokosowego
- 1/2 banana (pokroić w plasterki)
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki płatków owsianych
Wszystkie składniki wymieszać razem (najlepiej zostawić na noc). Podgrzać i gotowe. Ja lubie lekko zmiksować aby miało aksamitną konsystencje (jak budyń)
Smacznego 🙂
OlaKombinuje