Sałatka z arbuzem i serem feta

Uwaga oficjalnie ogłaszam, że można już się opychać arbuzami, aż brzuch rozboli. Ceny są wręcz śmieszne i podobno arbuz to jedno z najbardziej dietetycznych owoców (ja uparcie w to wierzę i potrafię wciągnąć 1/4 przy jednym posiedzeniu). Jadam abruza kiedy tylko najdzie mnie na to ochota, o ile moi przywatni arbuzożercy nie pochłoną wszystkiego. Nawet na kolacje zdarza mi się jadać arbuzy, tyle, że w towarzystwie sera fety. Fenomenalne połączenie. Sałatka z arbuzem serem feta i oliwkami to zdecydowanie mój letni faworyt. Lekka, orzeźwiająca, soczysta i dietetyczna idealna na kolacje. Spróbujcie jej koniecznie tego lata.

Sałatka z arbuzem, serem feta i oliwkami

Składniki: na 4 porcje

  • 1/2 arbuza
  • kostka sera typu feta
  • 1 średnia cebulka
  • garść czerwonych oliwek
  • kilka listków mięty

Sposób przygotowania:

  1. Arbuza i ser pokrój w kostkę. (Jak zrobić idealne kostki sera feta dowiesz się tutaj).
  2. Cebulę pokórój w cieniutkie piórka.
  3. Oliwki pokrój w plasterki. Miętę posiekaj.
  4. Wymieszaj delikatnie ze sobą wszystkie składniki i zajadaj.

Smacznego 🙂

OlaKombinuje

Nieperfekcyjna matka dwóch chłopaków, notoryczna słomiana wdowa, zdeterminowana pani domu, niepoprawna marzycielka. Kombinująca jak nakarmić rodzinę i przyjaciół, utrzymać zadbany, czysty i rodzinny dom oraz jak spełniać marzenia te małe i te całkiem duże.