Uwaga oficjalnie ogłaszam, że można już się opychać arbuzami, aż brzuch rozboli. Ceny są wręcz śmieszne i podobno arbuz to jedno z najbardziej dietetycznych owoców (ja uparcie w to wierzę i potrafię wciągnąć 1/4 przy jednym posiedzeniu). Jadam abruza kiedy tylko najdzie mnie na to ochota, o ile moi przywatni arbuzożercy nie pochłoną wszystkiego. Nawet na kolacje zdarza mi się jadać arbuzy, tyle, że w towarzystwie sera fety. Fenomenalne połączenie. Sałatka z arbuzem serem feta i oliwkami to zdecydowanie mój letni faworyt. Lekka, orzeźwiająca, soczysta i dietetyczna idealna na kolacje. Spróbujcie jej koniecznie tego lata.
Sałatka z arbuzem, serem feta i oliwkami
Składniki: na 4 porcje
- 1/2 arbuza
- kostka sera typu feta
- 1 średnia cebulka
- garść czerwonych oliwek
- kilka listków mięty
Sposób przygotowania:
- Arbuza i ser pokrój w kostkę. (Jak zrobić idealne kostki sera feta dowiesz się tutaj).
- Cebulę pokórój w cieniutkie piórka.
- Oliwki pokrój w plasterki. Miętę posiekaj.
- Wymieszaj delikatnie ze sobą wszystkie składniki i zajadaj.
Smacznego 🙂