Jeśli lubicie kaszankę, ale brak Wam pomysłu na jej przygotowanie to mam dla Was idealny przepis.
Tak przygotowaną kaszankę jadłam kiedyś na jakimś festynie na stoisku KGW i od tamtej pory zawsze przygotowuje ją tak na grillu lub w piekarniku. Pyszka mówię Wam.
Składniki:
- 1 kg kaszanki (ok 6 porcji)
- 2 średnie cebule
- 1/2 kg kapusty kiszonej
- 2 łyżeczki cukru
- pieprz
- sól
- odrobina oleju
Sposób przygotowania:
- Kaszankę obierz z flaka.
- Cebulkę pokrój w drobną kostkę.
- Kapustkę odciśnij porządnie. Pokrój ja drobno. Dopraw cukrem, pieprzem, solą i dodaj trochę oleju.
- Przygotuj arkusze folii aluminiowej (matową stroną do góry). Wysmaruj ją delikatnie olejem.
- Przekrój kaszankę wzdłuż i ułóż na folii. Na kaszankę połóż cebulkę i przykryj przygotowaną kapustą kiszoną.
- Zawiń kaszankę szczelnie i grilluj lub piecz w piekarniku.
Smacznego 🙂