Szybkie ciasto truskawkowa rozpusta

Uwaga ostrzeżenie, to ciasto jest okropnie pyszne, strasznie słodkie i nie można się od niego oderwać.

Jakby Chodakowska to zobaczyła to chyba dostała by zawału i zgłosiła post do usunięcia…

Ciasto bardzo szybko się je robi i równie szybko znika z patery.

Należy do bomb kalorycznych, ale od wielkiego dzwonu można się skusić na kawałeczek.

Szybkie ciasto- Truskawkowa rozpusta

Składniki:

  • 200 g herbatników/innych kruchych ciastek (2 małe opakowania)
  • 100 g masła (1/2 tradycyjnej kostki)
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 2 śmietan-fixy
  • Truskawki
  • 3-4 ciastka „beziki”
  • kawałek białej czekolady

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki skruszyć w blenderze na „piach”. Masło rozpuścić. Wymieszać pokruszone herbatniki z masłem. Wysypać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Docisnąć dłońmi i wstawić do lodówki do stężenia.
  2. Śmietanę ubić wraz z śmietan-fixami. Wyłożyć na spód „herbatnikowy”.
  3. Ułożyć na to truskawki. Pokruszyć bezy i zetrzeć trochę białej czekolady. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Prawda, że proste?

Smacznego 🙂

OlaKombinuje

OlaKombinuje

Nieperfekcyjna matka dwóch chłopaków, notoryczna słomiana wdowa, zdeterminowana pani domu, niepoprawna marzycielka. Kombinująca jak nakarmić rodzinę i przyjaciół, utrzymać zadbany, czysty i rodzinny dom oraz jak spełniać marzenia te małe i te całkiem duże.