Kaszanka na grilla/piekarnika

Jeśli lubicie kaszankę, ale brak Wam pomysłu na jej przygotowanie to mam dla Was idealny przepis.

Tak przygotowaną kaszankę jadłam kiedyś na jakimś festynie na stoisku KGW i od tamtej pory zawsze przygotowuje ją tak na grillu lub w piekarniku. Pyszka mówię Wam.

Składniki:

  • 1 kg kaszanki (ok 6 porcji)
  • 2 średnie cebule
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 2 łyżeczki cukru
  • pieprz
  • sól
  • odrobina oleju

Sposób przygotowania:

  1. Kaszankę obierz z flaka.
  2. Cebulkę pokrój w drobną kostkę.
  3. Kapustkę odciśnij porządnie. Pokrój ja drobno. Dopraw cukrem, pieprzem, solą i dodaj trochę oleju.
  4. Przygotuj arkusze folii aluminiowej (matową stroną do góry). Wysmaruj ją delikatnie olejem.
  5. Przekrój kaszankę wzdłuż i ułóż na folii. Na kaszankę połóż cebulkę i przykryj przygotowaną kapustą kiszoną.
  6. Zawiń kaszankę szczelnie i grilluj lub piecz w piekarniku.

Smacznego 🙂

OlaKombinuje 

OlaKombinuje

Nieperfekcyjna matka dwóch chłopaków, notoryczna słomiana wdowa, zdeterminowana pani domu, niepoprawna marzycielka. Kombinująca jak nakarmić rodzinę i przyjaciół, utrzymać zadbany, czysty i rodzinny dom oraz jak spełniać marzenia te małe i te całkiem duże.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *